Van Pracht tot Prul: Taxatiedag in Kermerland Museum

Moart Veilinghuis Van Pracht tot Prul Taxatiedag in Kermerland Museum
In het Kermerland Museum te Beverwijk vond de taxatiedag ‘Van Pracht tot Prul’ plaats. Samen met mijn collega Jeroen Zoetmulder waren wij de experts op het gebied van schilderijen en antiek. Daarnaast waren er diverse experts aanwezig voor porselein, zilver en algemeen antiek.
Het werd een fantastische dag, mede dankzij de inbreng van een ets van Renoir. Na taxatie bleek deze een waarde van € 3000,- te hebben. Ook was er een schilderij van Adriaan van der Velde (1632-1672) met schapen en een boerin in een Italiaans landschap, wat destijds modieus was. Het werk had enige restauratie nodig, maar een wat verouderd schilderij is vaak een teken van authenticiteit. De geschatte waarde in de huidige staat ligt tussen de € 4.000,- en € 6.000,-. Na restauratie kan deze waarde mogelijk verdubbelen.
Als taxateur is het ook belangrijk om bezoekers met kleinere kunstwerken met een vleugje humor bij te staan. Ze hebben misschien geen Van Gogh of Rembrandt, maar het is essentieel dat ze toch met een goed gevoel vertrekken. De sleutel tot succes als taxateur is om mensen de waarde van hun stuk te laten inzien, maar ook eerlijk en duidelijk te zijn over de daadwerkelijke waarde ervan.
Moart Veilinghuis Van Pracht tot Prul Taxatiedag in Kermerland Museum
Scroll naar boven

Speciale Kijkdagen Aankondiging!

Mis het niet!

Kom en ontdek wat wij te bieden hebben op 25 en 26 mei bij Aluminiumstraat 10-3, 2718 RA in Zoetermeer. Onze deuren staan voor u open van 10:00 tot 15:30. We kijken ernaar uit u te verwelkomen onder het genot van een drankje en een hapje!