Van Pracht tot Prul: Taxatiedag in Kermerland Museum

Moart Veilinghuis Van Pracht tot Prul Taxatiedag in Kermerland Museum
In het Kermerland Museum te Beverwijk vond de taxatiedag ‘Van Pracht tot Prul’ plaats. Samen met mijn collega Jeroen Zoetmulder waren wij de experts op het gebied van schilderijen en antiek. Daarnaast waren er diverse experts aanwezig voor porselein, zilver en algemeen antiek.
Het werd een fantastische dag, mede dankzij de inbreng van een ets van Renoir. Na taxatie bleek deze een waarde van € 3000,- te hebben. Ook was er een schilderij van Adriaan van der Velde (1632-1672) met schapen en een boerin in een Italiaans landschap, wat destijds modieus was. Het werk had enige restauratie nodig, maar een wat verouderd schilderij is vaak een teken van authenticiteit. De geschatte waarde in de huidige staat ligt tussen de € 4.000,- en € 6.000,-. Na restauratie kan deze waarde mogelijk verdubbelen.
Als taxateur is het ook belangrijk om bezoekers met kleinere kunstwerken met een vleugje humor bij te staan. Ze hebben misschien geen Van Gogh of Rembrandt, maar het is essentieel dat ze toch met een goed gevoel vertrekken. De sleutel tot succes als taxateur is om mensen de waarde van hun stuk te laten inzien, maar ook eerlijk en duidelijk te zijn over de daadwerkelijke waarde ervan.
Moart Veilinghuis Van Pracht tot Prul Taxatiedag in Kermerland Museum
Winkelwagen

Speciale Kijkdagen Aankondiging!

Mis het niet!

Kom en ontdek wat wij te bieden hebben van 21 t/m 23 december bij Noordeindseweg 254 H, 2651 LK Berkel en Rodenrijs. Onze deuren staan open van 10:00 tot 16:00 uur voor een unieke ervaring. Geniet van het gemak van gratis parkeren en maak deze feestdagen extra speciaal met een bezoek aan onze locatie. We kijken ernaar uit u te verwelkomen!